Naslovna > Automobili > BMW > X4 > X4- prva fotografija

BMW

X4- prva fotografija

Nadolazeći novitet sa značkom BMW-a, crossover X4 bi trebao izgledati kao na fotografiji koja je objavljena u Velikoj Britaniji

Iako je BMW zvanično potvrdio da radi na produkcijskom modelu X4, još uvijek sa sigurnošću ne znamo kako će automobil izgledati. Možemo samo nagađati. U Velikoj Britaniji se pojavio ovaj render koji prikazuje izgled X4. Ako je suditi po fotografiji X4 će doći sa novim setom svjetala, potpuno redizajniranim u odnosu na postojeće na X modelima, a drugačiji su i i branici i gril.

 

Ono što je prepoznatljivo je linija krova koja je identična na modelu X6, a koja naglašava sportski, zadnji dio vozila. X4 će dijeliti platformu sa modelom X3, ali se očekuje da bude „sportskiji“ u odnosu na brata, baš kao što je X6 sportskiji u odnosu na X5.  Glasine kažu da će X4 dijeliti čak i paletu agregata sa modelom X3, te da će biti opremljen šestostepenom manuelnom i osmostepenom automatskom transmisijom.  Glavna konkurencija ovom modelu biće Range Rover Evoque, Audi Q6 i  Porsche Cajun. BMW X4 će se proizvoditi u Južnoj Kaliforniji pod kodnim imenom F26, a u budućnosti se očekuje i BMW X4M. 

Datum objave: 01/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook