Naslovna > Vijesti > YouTuber kažnjen nakon viralnog videa

Zanimljivosti

YouTuber kažnjen nakon viralnog videa

Mike sa Street Speed 717 kanala, nedavno je izveo fenomenalan skok u svom Ram 1500 TRX modelu, a nakon toga na adresu mu je stigla optužnica sa 18 tačaka...

Sa više od 1,1 miliona pretplatnika, Street Speed 717 jedan je od najuspješnijih YouTubera kada su u pitanju kanali vezani za automobile. Njegovi video snimci najčešće uključuju zloupotrebu raznih vozila, kao što je to recimo Ford F-150 Raptor, sa kojim je YouTuber preskočio Hummer u novembru 2020. godine. Taj trik ga nije doveo u nevolju, bar ne još uvijek, ali zato jeste jedan drugi nešto novijeg datuma sa Ram 1500 TRX-om. Akter videa Mike je sa ovim vozilom želio preskočiti rijeku, što je i uspio, ali nije se ni nadao u kakvim problemima će se naći.

 

 


Nakon što je snimak objavljen, Mike je optužen po 18 tačaka optužnice, koje je došlo iz ministarstva za ribu i brodove. Optužnica uključuje dvije tačke vezane za poremećaj vodnih puteva i slivova, šest tačaka odnosi se na zagađenje vode, šest optužbi za smeće i još četiri tačke odnose se na samo upravljanje vozila. Mike objašnjava da su video snimci napravljeni na privatnom posjedu i da nije nanio nikakvu štetu okolini. Prema Mikeu, njegov TRX nije propustio benzin ili ulje u vodu, koji bi otrovali ribe, a osim toga ne slaže se ni oko optužnice vezane za bacanje smeća, jer kako kaže, samo je došao da snimi video, nakon čega je otišao bez ikakvog bacanja smeća. Priznaje ipak da uvijek postoji rizik kod snimanja ovakvih video snimaka, jer često neke stvari nisu baš legalne, ali nikada nije vjerovao da bi vožnja Ram TRX-om kroz potok mogla izazvati tolike probleme. Mike poručuje da ga ove optužbe neće sputavati u daljem radu, te da će nastaviti istim stopama kao i do sada, a obećava još luđe skokove i još zanimljivije video snimke.

Datum objave: 23/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook