Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > G klasa > Za "Gold & Mint Edition" treba mjesec da se napravi

Mercedes-AMG G63

Za "Gold & Mint Edition" treba mjesec da se napravi

Ova konverzija traje oko mesec dana da se završi, ali kao što je Carlex pokazao toliko puta ranije, naručioci ne čekaju baš bilo kakav posao podešavanja – kvalitet presvlake ove kompanije je dovoljno dobar da se takmiči sa italijanskim proizvođačima automobila...

Carlex Design je otkrio svoju novu obradu Mercedes-AMG-a G63, nazvavši rezultirajuću kreaciju Gold & Mint Edition. Skupi SUV nema poboljšanja u performansama, 4,0-litarski bi-turbo V8 modela G63 proizvodi 577 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta. Modifikovani G-Wageni su obično fokusirani na stil, a ovaj primjerak će sigurno privući pažnju gdje god da prođe, zahvaljujući šemi boja koja je podjednako neobična iznutra kao i izvana.

 

 

 


Cijela karoserija je prefarbana u pastelnu nijansu boje mente koja je u kontrastu sa detaljima od karbonskih vlakana, od kojih je najistaknutiji nova zamjenska maska hladnjaka. Poklopac rezervnog točka na zadnjim vratima je takođe napravljen od laganog materijala. Značke su sada predstavljene u sjajnoj crnoj završnoj obradi, dok 23-inčni Carlex Design točkovi ispunjavaju lukove stilom koji asocira na Rolls-Royce naplatke.

 

 

 

 

Koliko god da je eksterijer neobičan, kabina taj utisak samo dopunjava sa odgovarajućom šemom boja prednjih i zadnjih sjedišta, instrument tablom, centralnom konzolom, naslonom za ruke, volanom, pa čak i vratima prtljažnika. Sve to košta oko 51.000 evra, ali to isključuje cijenu G63 od šest cifara.

Datum objave: 04/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook