Naslovna > Automobili > Jeep > Gladiator > Za sada bez V8 agregata

Jeep Gladiator

Za sada bez V8 agregata

Nedavno predstavljeni Wrangler 392 sa V8 motorom povukao je logične sumnje da bi se isti motor mogao naći i u Gladiatoru…

Nakon što je Jeep potvrdio da će Wrangler biti dostupan i u monstruoznoj izvedbi sa 6,4-litarskim Hemi benzincem, fanovi su počeli da pretpostavljaju da bi isti agregat mogao da pogoni i Gladiator. S obzirom na to da Gladiator zapravo i predstavlja pickup verziju Wranglera, onda se ovaj zaključak nameće kao logičan. Čini se da je odgovor ,,ne“, ili bar ne u skorije vrijeme. Neimenovani portparol je za američki magazin Motor Trend izjavio da je Gladiator relativno nov proizvod i da je u ovom trenutku rano razmišljati o snažnijim verzijama. Sa druge strane, Wrangler 392 je bio projekat koji je imao zeleno svjetlo već neko vrijeme.

 

 


Moguće je i da u kompaniji najprije žele vidjeti kako će se snažni Wrangler snaći na tržištu, te na osnovu toga zaključiti kakva je sudbina Gladiatora. Ukoliko se ukaže prilika za ugradnju ovog agregata u Jeepovog pickupa, to ne bi trebao biti veći problem s obzirom da ova dva modela imaju dosta toga zajedničkog. Podsjećamo, 6,4-litarski Hemi motor ispumpava 470 KS i 637 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa 8-stepenim automatskim mjenjačem koji snagu šalje na Jeepov Select-Track 4WD sistem. Prema tvrdnjama kompanije, Wrangler sa ovim motorom hvata ,,stotku“ za svega 4,5 sekundi.

Datum objave: 20/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook