Naslovna > Vijesti > Zabilježen rast prodaje novih automobila

U SAD-u nema krize

Zabilježen rast prodaje novih automobila

Analitičari predviđaju kako će automobilsko tržište ove godine da zabilježi povećanje prodaje petu godinu zaredom…

Čini se kako u SAD-u, bar kada govorimo o automobilskom tržištu, krize nema. Naime, analitičari predviđaju da će ove godine da bude zabilježen porast prodaje automobila, i to već petu godinu za redom. Ovaj put se očekuje da će prodaja da dostigne nivo koji je poslednji put zabilježen prije 13. godina, odnosno 2000. godine.

 

Prodaja n ovih automobila kao i mini kamioneta, očekuje se da će da dostigne cifru od 16,1 milion u 2014 godini, što bi po statistici značilo pola miliona automobila više nego što se očekuje da će proizvođači da prodaju na kraju ove godine.

 

Samo prošlog mjeseca isporuka novih automobila na godišnjem nivou premašila je 16 miliona automobila za godinu dana, što se desilo prvi put u proteklih 6 godina. Posljednji put kada je prodaja bila uvećana 5 godina zaredom, jeste u periodu od 1996. do 2000. godine.

 

Situacija je naravno daleko drugačija sada i prije 13 godina, naročito ako uzmemo u obzir da se proizvođači ušli u proizvodnju malih i automobila srednje veličine, koja ostvaruju izuzetno manju potrošnju. 

Datum objave: 17/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook