Naslovna > Automobili > Opel > Zafira > Zafira u potpuno drugačijem izdanju

Opel

Zafira u potpuno drugačijem izdanju

Njemački proizvođač automobila predstavio je novu generaciju Zafira modela, koji će sada pokriti gotovo tri različita segmenta vozila...

Novi model će biti dostupan u tri različite veličine karoserije: mala  (S) dužina od 4,60 m, srednja (M) 4,95 m i velika (L) od 5,30 m, a svaka od njih dolazi sa 9 sjedišta.  „S“ verzija Zafira Life modela je skoro 10 cm kraća od aktuelne Zafire, te se može svrstati u kategoriju kompaktnih vanova, ali će ponuditi više prostora i mjesta za do 9 putnika. Takođe posjeduje i dvoje kliznih vrata sa senzorima koja se otvaraju automatski.

 


„M“ Zafira Life ima 35 cm duže međuosovinsko rastojanje, koje iznosi 3,28 metara, što će prvenstveno osjetiti putnici na zadnjim sjedištima, a nosivost vozila je preko jedne tone, što je opet izdvaja od konkurencije. Najduža verzija je skoro velika kao Vivaro Combi, a svaka od navedenih će se moći konfigurisati sa pet, šest, sedam ili osam luksuznih, kožnih sjedišta. Takođe za sve tri verzije je dostupan i luksuzni Lounge paket opreme sa dužim međuosovinskim rastojanjem, sjedišta sa masažom i grijanjem, četiri kožna sjedišta pozadi koja se mogu pomjerati. Premijerno predstavljanje je najavljeno za 18.januar na salonu automobila u Briselu.

Datum objave: 10/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook