Naslovna > Vijesti > Zamjena za Enzo sa 920 KS

Ferrari

Zamjena za Enzo sa 920 KS

Automobil koji će naredne godine zamjeniti popolurani Enzo imat će 920 KS koje će razvijati SUS i električni motor potpomogunusti KERS-om

Baš kao i svi proizvođači i Ferrari je škrt na informacijama kada su nadolazeći modeli u pitanju, pa je mnogo prostora za špekulacije i nagađanja. Sa mnogo zanimanja se očekuje koji će model zamijeniti aktuelni Enzo, te u kakvoj će se formi i obliku on pojaviti. Upravo o tome se piše u posljednjem izdanju Motor Trend magazina u kojem se navodi da su i njihova pisanja nagađanja na osnovu nepotpunih informacija.

 

Prema tom izvoru, nasljednik Enza će biti prikazan već ove godine i to na zatvorenoj prezentaciji za odabrane kupce, dok se javna i zvanična premijera očekuje u martu naredne godine na Salonu automobila u Ženevi.  Interesantno je da će novi model najvjerovatnije nositi ime  F70, kako bi nastavio tradiciju legendarnih modela F40 i F50. Uz to, F70 će biti opremljen hibridnim pogonom.  Ispod poklopca motora ovog modela će se vjerovatno naći modifikovani  6.3-litarski V12 agregat, koji pokreće nedavno predstavljene modele  FF i F12berlinetta ukupne snage od oko 800 KS, a uparen sa KERS-om (kinetic energy recovery system). Uz SUS motor naći će se i elektromotor snage od oko 120 KS, pa će F70 imati ukupno oko 920 KS.  Sve informacije je prenio pomenuti magazin, a Ferrari još uvijek nije potvrdio ali ni demantovao išta od navedenog. 

Datum objave: 16/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook