Naslovna > Vijesti > Završena peta etapa

Rally Dakar

Završena peta etapa

Rally Dakar, jedna od najtežih trka na svijetu trenutno je stigla do pete etape u kojoj je nakon skoro pet sati vožnje po čileanskoj pustinji, od Kopija Pa do Antofagaste, prvi na cilj kod motociklista stigao Marc Coma, a među automobilistima prvi je bio Vladimir Vasiljev …

Specijal dug 458 kilometara, u okviru etape od 697 kilometara, Coma je prešao u vremenu od 4.38.16 sata i tako došao do prve etapne pobjede na ovogodišnjem izdanju najtežeg relija na svijetu. Drugo mjesto zasluženo je pripalo Joanu Baredi na Hondi, koji je imao više od dva minuta zaostatka, dok je treći bio Pablo Kvintanila iz Čilea.

 

U odnosu na Bareda, Coma je trijumfom na petoj etapi sa poretkom od deset i po minuta. Vasiljev, vozač Minija, brzinac je prešao za 4.19.18, sa 20 sekundi prednosti u odnosu na Yazeed Al Rajhi iz Saudijske Arabije koji je bio za upravljačem Toyote. Treći je vozač Hummera Robby Gordon i to sa jednim po minutom slabijim vremenom, a slijedio ga je Nasser al Atijah sa tri minuta zaostatka. Al Atijahova prednost iznosi deset i po minuta u odnosu na vozača Toyote Giniel de Villiers, a Alrajhi je treći, sa 20 minuta lošijim vremenom od pobjednika Dakara iz 2011. godine.

 

Dakar se nastavlja u petak etapom od Antofagaste do Iquique, u dužini od 688 kilometara za motocikliste, koji će voziti specijal od 319, a 647 kilometara za automobiliste, od kojih će 255 biti brzinac.

Datum objave: 12/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook