Naslovna > Vijesti > Završna faza najmanjeg člana Mercedesove Crossover porodice

Mercedes-Benz GLA

Završna faza najmanjeg člana Mercedesove Crossover porodice

Mercedesov budući GLA nedavno je primjećen kako zamaskiran "luta" ulicama Nemačke prilikom završnog testiranja.

GLA ne treba posebno predstavljati, jer je za Dajmlera ovaj model "zlatna koka" od njegovog lansiranja krajem 2013. Novi će dobiti sve dobrote koje smo već vidjeli u prošle godine predstavljenoj A-klasi, što nije baš iznenađenje s obzirom na to da je GLA u stvari crossover verzija navedenog hatchback-a s pet vrata.

GLA će ponovo izraditi AMG verziju, ali uobičajenom „45“ pridružiće se vrući „45 S“ i manji „35“ koji će poslužiti kao najpristupačniji način da se smjestite za volan AMG-ovog crossovera. Snaga 2,0-litarskog benzinskog motora počeće sa sa 302 KS za osnovnog člana AMG tria, a slijedi ga model srednje klase sa 382 KS i vrhunska zvijer sa 416 KS.

Prototip koji je uočen u Njemačkoj bio je verzija koja sigurno nije AMG, a nosila je potpuno proizvodno tijelo i svjetla. Kao što se vidi i kod ostalih osvježenih kompaktnih Mercedesovih modela, vanjski stil će biti evolucija današnjeg modela, dok će unutrašnjost biti remontovana kako bi se prilagodila digitalnoj revoluciji i osjećaju višeg tržišta, što smo svakako iskusili na manjem bratu, A klasi.

Datum objave: 24/09/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook