Naslovna > Teme > Žestoka konkurencija

Evropski automobil godine 2014.

Žestoka konkurencija

Pravo da konkurišu za najbolji automobil godine na tržištu Evrope, imali su novi modeli, odnosno oni koji su predstavljeni u zadnjih 12 mjeseci...

Izbor za prestižnu nagradu, Evropski automobil godine 2014., započeo je tako što je javnosti objavljena lista nominovanih. Među ovogodišnjim kandidatima našli su se BMW Serije 4 Coupe, Mazda 3, Range Rover Sport, Škoda Octavia, stoga, po ovome nepotpunom spisku možemo da zaključimo da će konkurencija ove godine da bude zaista velika i jaka.

 

Pravo da konkurišu za najbolji automobil godine na evropskom tržištu imaju pravo noviji modeli, odnosno oni automobili koji su javnosti predstavljeni u zadnjih 12 mjeseci. Dodatni uslovi koje svaki automobil mora da ispuni jeste da se već nalazi u prodaji, odnosno da će početi da se prodaje do kraja tekuće godine, i to najmanje u pet evropskih zemalja.

 

 

Neophodne uslove uspjelo je da zadovolji 30 automobila i to : BMW Serije 4 Coupe, BMW i3, BMW X5, Citroen C4 Picasso, Ford Eco Sport, Ford Kuga, Hyundai i10, Jaguar F – Type, Kia Carens, Range Rover Sport, Lexus IS, Maserati Ghibli, Mazda 3, Mercedes S class, Mitsubishi Space Star, Nissan Note, Opel Cascada, Peugeot 2008, Peugeot 308, Porsche Cayman, Renault Captur, Renault Zoe, Seat Leon, Škoda Octavia, Subaru Forester, Suzuki 4x4, Tesla Model S, Toyota Auris, Toyota Corolla i Toyota RAV4.

 

Izbor automobila godine kao i do sada, odvijaće se u dvije faze. Naime, u decembru tekuće godine, sa liste će žiri da uklonu 23 kandidata, tako da će novi spisak da bude skraćen na samo sedam kandidata. O pobjedniku će da odlučuje žiri, koji će da se sastoji od 58 automobilskih novinara iz čak 22 zemlje Evrope.

 

Koji automobil će da dobije prestižnu nagradu za Evropski automobil godine 2014. biće poznato 3. marta naredne godine, i to uoči otvaranja Sajma automobila u Ženevi. Ova laskava titula trenutno pripada Volkswagen Golfu, koji je izabran za automobil 2013. godine.

 

Da li i vi imate svog favorita?

 

Datum objave: 05/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook