Naslovna > Vijesti > Zvjer koja će juriti preko 400 km/h

Sportski automobil J.M.Brabazon

Zvjer koja će juriti preko 400 km/h

Za pogon ovog superautomobila biće zadužen V12 bi-turbo motor, koji je uparen sa parom elektromotora, koji će da pokreće prednje točkove...

Automobilska kompanija zvučnog imena, Minerva, objavila je zvanično i prve podatke o svom nadolazećem superautomobilu. Riječ je o J.M.Brabazonu, modelu koji je ime dobio po britanskom vozaču trka.

 

Ovaj super sportski automobil opremljen je karoserijom od karobonskog Kevlara i šasijom od ugljeničnih vlakana. Sam izgled automobila, odnosno njegov eneterijer i eksterijer, ne odudaraju mnogo od ostalih superautomobila koje danas imamo priliku da vidimo. 

 

Ono što ga ističe i izdvaja od većine svakako je veoma zanimljiva maska, sa LED svjetlima, i 19, odnosno 20 inčnim aluminijumskim naplatcima. Tu je takođe i ventilirani stražnji branik, sa ugrađenim dvostrukim izduvnim cjevima i sportskim diguzorom.

 

Za pogon ovog automobila biće zadužen V12 bi-turbo motor, koji je uparen sa parom elektromotora, koji će da pokreće prednje točkove.  Detalji o ovom automobilu zasada su još uvijek prilično ograničeni, ali očekuje se da će model da raspolaže sa ručnim mjenjačem, sistemom regenerativnog kočenja, kao i inteligentim sistemom za kontrolu postavki vožnje, koji nudi čak nekoliko modova – sport, race, safe, economy i normaln.

 

Ukoliko sve bude onako kao što je i planirano, ova sportska zvjerka  razvijaće brzinu preko 400 km/h. Cijena ovog modela zasada još uvijek nije poznata. 

Datum objave: 02/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook