Naslovna > Automobili > Bugatti > Chiron > Chiron od 3.67 million dolara
FOTO GALERIJA (21)

Bugatti Chiron Sport

Chiron od 3.67 million dolara

Dvije godine nakon početka produkcije Chirona, Bugatti je prikazao ekstremniju varijantu ovog automobila pod imenom Chiron Sport.

Nažalost, snaga motora nije povećana ali su urađena druga poboljšanja koja popravljaju vozne karakteristike. Zahvaljujući novom ovjesu, Chiron je stabilniji u krivinama a to je postignuto revizijom kontrole amortizera i 10% tvrđe podešenom oslanjanju šasije. Automobil je opremljen i Dynamic Torque Vectoring funkcijom, koja individualno i prema uslovima na putu raspoređuje vučnu silu na sva 4 točka. Chiron Sport je18 kg lakši od standardne verzije, a navedeno je da je korišten karbon-fiber i pri izradi naplataka i poklopca intercoolera, što prije nije bio slučaj. Iz kompanije Bugatti ponosno ističu da su prvi proizvođač na svijetu koji je proizveo karbon-fiber brisače vjetrobranskog stakla, a za Chiron Sport je proizvedeno i ugrađeno lakše staklo na zadnjem prozoru.

 


Bugatti je dodao i novu paletu boja za Chiron Sport, kako za šasiju tako i za enterijer. Na Geneve Motor Show je izložen u Italian Red boji, a pored njega stoji prodajna cijena od 3.67 miliona dolara. Sa tom cijenom će vjerovatno biti najskuplji automobil na izložbi...

Datum objave: 07/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook