Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Dodir glamura uz Sony Xperia Z2

Uređaj koji ste odavno priželjkivali

Dodir glamura uz Sony Xperia Z2

Posjetite m:tel Facebook stranicu i rezervišite SONY Xperia Z2. Prvih 50 kupaca na poklon dobija Sony SmartWatch 2

Svojom atraktivnom pojavom Xperia Z2 razbija sve tabue, odlikuje sa vrhunskom izradom i unificiranim dizajnom, koji sobom donosi očekivani dašak luksuza. Besprijekorna izrada i tehničke performanse, kojima se odlikuje "gospodin savršeni", jasno ga izdvajaju od ostalih uređaja premijum klase. Kao takav lako se prilagođava različitostima svojih konzumenata, njihovim očekivanjima i navikama. Xperia Z2 momentalno postaje neizostavni dio Vašeg svijeta, istovremeno ga čineći sadržajnim i dinamičnim.

Bez sumnje riječ je o uređaju kakav ste davno priželjkivali, a koji već sada može biti Vaš po cijeni od 299 KM u Moj Mix 80 tarifnom modelu ili 199 KM u Open Qadro Plus paketu, dok je m:tel korisnicima Bez Limita tarife dostupan po cijeni već od 120 KM.

Poklon prilikom rezervacije na m:tel Facebook stranici. Sony SmartWatch 2 otporan je na vodu (IP57), posjeduje 1,6” LCD ekran, NFC i Bluetooth 3.0. Rezervacija je moguća do isteka zaliha.

 

 

 

 

Da bi stvorili ovaj spektakularan smartphone, u Sonyju su pažljivo osmislili svaki detalj. Dominirajuća staklena površina na novoj Xperiji Z2 ostavlja utisak glamura. Prilikom izrade ekrana veličine 5.2", rezolucije 1920 x 1080 piksela i gustoćom 424 piksela po inču, u IPS tehnologiji koja uz  bolji kontrast i reprodukciju boja garantuje veliki ugao gledanja, Sony je u ovaj model ukomponovao i svoju Triluminos tehnologiju, koja uz pomoć filtera omogućava vjerniji prikaz boja uz poboljšan kontrast.

Osim Triluminosa, Z2 se može pohvaliti i X-Reality tehnologijom sa poboljšanim prikazom video sadržaja.  Novitet je i povećana osjetljivost ekrana, koji se aktiviranjem opcije u postavkama samog ekrana sada može koristiti sa rukavicama.

U Z2 je ugrađen jedan od trenutno najbržih čip setova i procesora - četverojezgarni 2,3 GHz Snapdragon 801 MSM8974-AB.  Uz glavni četverojezgarni Krait procesor na Z2 se nalazi i dodatni koprocesor zadužen za grafičke radnje – Adreno 330. U uređaj je instalirano 16 GB memorije, od kojih je korisniku dostupno 11.6 GB, koja se može proširiti novom generacijom micro SD kartica, maksimalnog kapaciteta 128 GB. Xperia Z2 dolazi s Androidom u verziji 4.4.2., odnosno KitKatom.

Sony Xperia Z2 otporan je na vodu, a sa tehnologijom stišavanja buke i snimanja 4K video zapisa može se pohvaliti 20.7 megapikselnom kamerom, koja ima G leće i veličinu senzora ½.3” bez premca. Posjeduje širokougaonu leću od 27 mm, zahvaljujući kojoj i jako široke scene mogu stati na fotografije.

Otvor blende iznosi f/2.0, čime je omogućeno bolje fotografisanje u uslovima slabijeg osvjetljenja. Snimanje 4K pokreće se odabirom odgovarajućeg moda u opcijama kamere, a interfejs je u potpunosti jednak kao i kod snimanja u običnom video modu. Od modova izdvaja se zamagljivanje pozadine,  što omogućava  da odabrani objekt na fotografiji bude u fokusu, dok ostatak fotografije postaje zamućen.

Bez obzira na to što je Z2 jako tanak uređaj, Sony je uspio smjestiti neizmjenjivu bateriju kapaciteta 3200 mAh. Prema zvaničnim specifikacijama Z2 može izdržati do 19 sati u 3G razgovorima ili nešto više od 30 dana u modu čekanja. Zanimljivo je da uređaj može reprodukovati muziku u trajanju od 120 sati, odnosno video sadržaje u trajanju od 10 sati.

Više informacija potražite na adresi www.mtel.ba ili posjetite m:tel kontakt centre, gdje će Vam m:tel ljubazno osoblje predstaviti sve funkcionalne prednosti ovog modela na koje su, s razlogom, u Sonyju tako ponosni.

Datum objave: 16/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook