Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Helem nejse, Frenkie, Kontra i Indigo pripremaju spektakl sa Sarajevskom filharmonijom

Red Bull Symphonic

Helem nejse, Frenkie, Kontra i Indigo pripremaju spektakl sa Sarajevskom filharmonijom

Prvi put je održan početkom 2020. godine u legendarnom Wiener Konzerthausuu Beču, gdje su Camo & Krooked i svjetski poznat kompozitor i dirigent Christian Kolonovits predstavili svoju viziju spoja elektronske i klasične muzike, u pratnji orkestra Maxa Steinera...

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u srijedu 15. juna,  probrana imena domaćeg hip hopa će uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije izvesti cjelovečernji koncert sa svojim najvećim hitovima, u drugom BiH izdanju Red Bull Symphonica, jedinstvenog muzičkog projekta koji omogućava realizaciju izuzetnih muzičkih doživljaja i ideja. Nakon što je prošle godine poznati BiH producent Indigo, u saradnji sa 18-članim gudačkim orkestrom Victoria String Orchestra, imao jako uspješno izvođenje kompozicija sa svog prvog solo albuma „Victoria“, projekat Red Bull Symphonic ove godine ide dalje i još ambicioznije.

 

 

 


Neka od najpoznatijih imena našeg hip hopa će predstaviti svoje najveće hitove u sasvim novom i drugačijem ruhu. Helem Nejse, Frenkie, Kontra & Indigo će na zajedničkom nastupu sa Sarajevskom filharmonijom publici dati priliku da čuje i vidi rezultate nesvakidašnje saradnje hip hop umjetnika i klasičnog orkestra. Projekat se radi u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo. Pripreme su već dobrano u toku, a u uspjeh projekta uvjeren je i jedan od njegovih glavnih aktera, naš poznati reper Frenkie:

 


„Ovo će biti jedan od najvećih izazova u našoj karijeri. Projekat je veliki, i naravno da ima treme. Mislim da će oni koji dođu na koncert biti oduševljeni, i da će doživjeti naše pjesme u jednom potpuno novom ruhu i novom zvuku. Očekujem spektakl, jer ova noć će stvarno biti posebna“, najavljuje Frenkie.

Datum objave: 20/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook