Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Jeep razvija mali SUV

Nepotvrđeno

Jeep razvija mali SUV

Prema nekim informacijama Sjevernoamerički proizvođač automobila, Jeep trenutno razvija mali SUV, koji će biti pozicioniran ispod Compassa i namijenjen isključiuvo europskom tržištu

Iz Jeep-a još uvijek nema ništa zvanično o novom modelu, no uveliko se špekuliše da kompanija radi na razvoju „Baby Compassa“ koji bi se trebao nuditi isključivo Europljanima i na tržištu naći naredne godine.

 

Prema našim izvorima, automobil kojeg interno nazivaju Jeepster, trebao bi se naći ispod Compassa koji se trenutno prodaje u SAD-u. Ako je vjerovati ovim renderima, onda će novi model biti mnogo ljepši od većeg modela na osnovu kojeg je nastao. Jeepster je u potpunosti novi model i mogao bi nositi ime Scamp. Kada dođe na tržište trebao bi se nuditi  sa četvera vrata,  pogonom na prednje točkove, šestostepenom automatskom transmisijom i 1.4-litarskim ili 1.6-litarskim agregatima.  Jeep Scamp, ukoliko se pojavi naredne godine, imat će nevjerovatnu konkurenciju u modelima: Opel Mokka, Corsa SUV, Peugeot 2008, 208 SUV, Ford EcoSport i Nissan Juke. Da li će Scamp doživjeti proizvodnju i tačno u kojem obliku, saznat ćemo u narednim sedmicama. 

Datum objave: 09/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook