Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Jeremy Lin pridružuje se Volvo porodici

Saradnje

Jeremy Lin pridružuje se Volvo porodici

Volvo Car korporacija i kinesko-američka NBA zvijezda Jeremy Shu-How Lin, potpisali su ugovor o globalnoj promociji brenda sa naglaskom na Kinu, SAD i tržišta Azije na kojima je službeni jezik kineski.

U skladu sa ugovorom, tokom sljedeće dvije godine, Jeremy Lin će kao ambasador brenda učestvovati u korporativnim i marketing aktivnostima Volvo Car korporacije. Pored toga, pojavljivat će se i u Volvo reklamnim spotovima.„Izbor Jeremy Lina za ambasadora kompanije, izraz je naše zajedničke strasti i dinamike“. - tvrdi Freeman Shen, predsjednik Volvo Cars China.„Ovo je značajan trenutak u istoriji Volva, koji ima viziju da postane najprogresivniji i najhumaniji luksuzni automobilski brend. Jeremy Lin je ponos Kine i uzbuđeni smo zbog saradnje sa njim. Njegov karakter, inteligencija i sportski uspjesi usklađeni su sa profilom naših kupaca“ - izjavio je Richard Monturo, potpredsjednik odjela za marketing pri Volvo Car korporaciji.


Jeremy Lin, jedina NBA zvijezda sa diplomom na Harvardu je povodom potpisivanja ugovora izjavio: „Velika je čast biti ambasador Volva. Možda nećete odmah primjetiti vezu između mene i Volva, ali Volvo kao i ja stalno želi biti bolji u onome što radi. Nadam se da će moji napori inspirisati mlade ljude da slijede svoje ambicije, kada je u pitanju sport i edukacija, baš kao što Volvo svoje automobile dizajnira u skladu sa ambicijama ljudi.Volvo je uspješno integrisao sport u svoju korporativnu kulturu, podržavanjem Volvo Ocean Race utrke, te učešćem u zimskim sportovima, golfu i brojnim drugim sportskim disciplinama. Angažman Jeremy Lina je još jedan veliki korak naprijed, koji će značajno unaprijediti imidž brenda, naročito na strateški važnim tržištima Kine i SAD-a.

 

Datum objave: 21/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook