Naslovna > Vijesti > Kada fanovi kreiraju automobil

Zanimljivo

Kada fanovi kreiraju automobil

U znak obilježavanja 1 miliona fanova na Facebook stranici Aston Martin je dozvolio obožavaocima da sami kreiraju (preprave) jedan model po vlastitim željama

Automobilski proizvođači koriste društvene mreže na internetu kako bi neposredno komunicirali sa potencijalnim klijentima ali i obožavaocima raznih brandova. Takav je  i Aston Martin koji je od prošlog novembra na Facebooku započeo zanimljivu kampanju u kojo je dopustio da fanovi kreiraju automobil po vlastitom nahođenju. 

 

Prvo su se fanovi odlučili za model DB9, a kada je Facebook stranica Aston Martina dobila 1 milion korisnika, britanski proizvođač luksuznih automobila odlučio je izgraditi automobil onako kako su fanovi odlučili.  Rezultat je na slici i nosi ime DB9 1M i opremljen je sportskim aero paketom, 20-inčnim naplacima u srebrenoj izvedbi. U unutrašnjosti su materijali također promjenjeni. Ako nas pitate za mišljenje, reći ćemo da veliki dizajneri automobila ne postoje bez razloga. Staviti bijele linije na ovako lijep automobil je svetogrđe i neukus fanova marke na Facebooku. Neki kolekcionari Aston Martin automobila su se bunili zbog ovoga, jer je dopušteno „djeci i neupućenim ljudima na Facebook-u da ovim nedjelom srozaju imidž marke“. 

Datum objave: 28/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook