Naslovna > Vijesti > Kia predstavila K4

Chengdu Motor Show

Kia predstavila K4

U obilju noviteta predstavljenih isključivo za kinesko tržište, koje trenutno predstavlja najveći potencijal za proizvođače automobila, Kia je je predstavila svoju limuzinu K4

Posljednji model rezervisan isključivo za potencijalne kupce u Kini dolazi iz Južne Koreje, tačnije iz Kije a nosi oznaku K4. Ovaj sedan bit će proizvod joint venture Dongfeng-Yueda-Kia, pa zbog toga južnokorejski proizvođač trenutno nema u planu nuditi ovaj automobil izvan granica Kine.

 

K4 sedan je najavljena prije nekoliko mjeseci u Pekingu, kroz konceptnu formu, a sada je dobio svoj konačni, proizvodni oblik koji se i ne razlikuje previše od koncepta. Većina tehnologije ugrađena u ovaj model preuzeta je iz Hyundai Mistre. K4 sedan je dug 4,72 metra i ima međuosovinsko rastojanje od 2,7 metara. Tokom predstavljanja  naglašano je da je ovaj model namjenjen osobama u 30-tim i 40-tim godinama, sa cijenom od  140.000 juana (22.500 $). K4 sedan se nudi sa dva agregata: 1.8-litarskim benzincem sa 150 KS i 2.0-litarskim benzincem sa 170 KS. Kasnije će se u ponudi naći 1.6-litarski turbo benzinac sa  sa 180 KS. 

Datum objave: 03/09/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook