Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Lamborghini Urus sa pogonom +600 KS

Lamborghini

Lamborghini Urus sa pogonom +600 KS

Proizvodnja Lamborghini Urusa počinje krajem tekuće godine. Iako se predviđa cijena od 180.000 eura ozbiljnih kupaca čini se da ne nedostaje.

 

Za razliku od sportskih modela sa SUS motorima sa prirodnim usisavanjem vazduha Lamborghinijev SUV će koristiti V8 twin-turbo benzinac čija je ukupna radna zapremina 4.0 litara. Veliki potencijali turbo motora bit će iskorišteni na najbolji mogući način. To pak nagovještava da će maksimalna snaga biti +600 KS. Mora se priznati da je snaga za jedan SUV, najblaže rečeno, impozantna.

 


U istoriji Lamborghinija dugoj 54 godine ovo je zapravo prvi SUV iako se davno proizvodio model LM002 koji po specifikacijama i nije baš pravo SUV vozilo. Cijena će biti na nivou Huracana a isto se može reći i za tehnologiju super sportskih automobila. Cijela priča oko Urusa počela je 2012. godine predstavljanjem koncepta. Od tada do danas svi su detalji izbrušeni do maksimuma pa nema sumnje da će serijska verzija spadati među tehnološki najmodernije automobile današnjice.  

 

Datum objave: 24/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook