Naslovna > Vijesti > Moćan i egzotičan

Sajam automobila u Ženevi

Moćan i egzotičan

Svakako egzotičniji automobil na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi našao se i Morganov moćni Plus 4...

Jedan od najegzotičnijih automobila koji su se predstavili na sajmu automobila u Ženevi svakako je i Morganov moćni Plus 4! Naime, kompanija je još prošlog mjeseca najavila kako će Ženeva upravo biti odredište na kojem će oni da predstave svoj najsnažniji model do sada. Obećanje je, na radost mnogih ispunjeno.

 

Riječ je o automobilu koji je opremljen 2.0 litarskim četvorocilindričnim Duratec motorm, čija snaga iznosi 154 „konja“, a razvija 220 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je uparen sa petostepenim ručnim mjenjačem posuđenim od Mazde, dok ukupna težina iznosti 877 kilograma. O performansama iz kompanije još uvijek nisu htjeli da govore, ali zasada se pretpostavlja da iz mjesta mirovanja do 100 km/h ovaj automobil stiže za oko 7,3 sekundi. Njegova krajnja brzina je 193 km/h.

 

Pored toga što je ovom modelu povećana snaga motora, model Plus 4 još je dobio i prepravljenu kontrolnu ploču, nove presvlake, te nešto drugačije instrumente. Cijena automobila se nije promijenila, te još uvijek iznosti 36.285 funti. 

Datum objave: 08/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook