Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Od sada samo sa hibridno-električnim pogonom

Toyota Yaris

Od sada samo sa hibridno-električnim pogonom

Toyota je sebi postavila za cilj, s obnovljenim Yarisom, da se izbori za mjesto najboljeg automobila u toj klasi s potpuno novim digitalnim korisničkim iskustvom...

Novi Yaris dolazi u prodajne salone sa osvježenim izgledom i brojnim poboljšanjima u performansama, bezbjednosti i stilu, što će osigurati da zadrži svoju vodeću poziciju u veoma konkurentnom B-segmentu na evropskom tržištu. Proizveden u Evropi za evropske kupce, novi Yaris će dodatno ojačati svoju reputaciju kao model koji se ističe inovacijama i visokim kvalitetom dizajna i konstrukcije malih automobila. Ključna unaprijeđenja na potpuno hibridnom pogonu Yarisa dodatno će privući kupce, pružajući im snažnije performanse i uzbudljivije iskustvo vožnje. Pored toga, sa novim Yarisom, kupci će moći da biraju između dva hibridna pogona koji će zadovoljiti njihove potrebe, uz zadržavanje svih prednosti vodećih ekoloških performansi u klasi koje pruža Yaris.

 

 

 


Sa većim i snažnijim električnim motorom-generatorom i izmjenama softvera i hardvera jedinice za kontrolu snage (PCU), povećana je ukupna snagu pogonskog sistema za 12 odsto, sa 116 KS  na 130 KS. Yaris će i dalje zadržati svoj status najboljeg u klasi sa emisijom od 96-116 g/km. Toyota dodatno unapređuje novi Yaris uvodeći savremenije i poboljšane bezbjedonosne funkcije koje će očuvati neprevaziđene sigurnosne karakteristike ovog modela. Toyota T-Mate je zajednički naziv za napredne funkcije koje čine automobil bezbjednijim, olakšavaju vožnju i parkiranje.

 

 

 

Toyota je željela da ponudi vrhunski automobil u svom segmentu, unoseći potpuno novo digitalno korisničko iskustvo u Yaris. To uključuje prilagodljiv ekran s instrumentima za vozača, kao i brži i moćniji multimedijalni sistem s dodatnim funkcijama. Što se tiče ostalih karakteristika, novi Yaris zadržava mišićave linije i agilni dizajn koji ga izdvajaju od drugih modela u B segmentu, stvarajući utisak spremnosti za akciju i dinamičnosti. Enterijer prati koncept "manje je više", pružajući precizno dizajniran prostor koji odiše kvalitetom i prostranošću kabine, inspirisan vozilima više klase od Yarisa.

Datum objave: 29/02/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook