Naslovna > Automobili > Mitsubishi > ASX > Osnovni model dobija 1,0-litarski agregat sa 91 KS

Mitsubishi ASX

Osnovni model dobija 1,0-litarski agregat sa 91 KS

Osim obnavljanja ASX-a, Mitsubishi će predstaviti Colt sljedeće generacije u jesen 2023. kao prerađeni Clio koji je takođe proizvela kompanija sa dijamantskim logom...

 

Pošto postoji od 2010. godine, Mitsubishi ASX jedan je od najstarijih automobila koji se trenutno prodaju. Srećom, subkompaktni crossover bi trebao dobiti potpunu reviziju jer će nova generacija modela stići u Evropu početkom 2023. Prema prvobitnoj najavi datoj početkom godine, Capturov sestrinski model će biti proizveden od Renault-a u svojoj fabrici u Valjadolidu u Španiji.

 

 

 


U međuvremenu, Mitsubishi Njemačka je tiho objavio specifikacije pogonskog sklopa za renovirani ASX. Ulazna tačka u liniju će biti trocilindarski benzinski motor s turbopunjačem koji proizvodi 91 KS kao odraz Renault-a i Dacia-e koji koriste 1.0 -litarski TCe agregat. Radiće isključivo sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. Sljedeći je 1,3-litarski četverocilindarski agregat sa 140 KS ako se odlučite za šestobrzinski manuelni ili 158 KS kada je motor uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. Odabir hibrida znači 1,6-litarski benzinski motor sa prirodnim usisavanjem koji radi zajedno s električnim motorom za kombinovanu snagu od 145 KS.

 


Biće zanimljivo vidjeti koliko će ovi novi-stari modeli biti po cijeni od njihovih donatorskih automobila. Kao zabavna činjenica, Suzuki Swace, u suštini Toyota Corolla karavan, košta više u Velikoj Britaniji nego automobil na kojem je zasnovan.

Datum objave: 11/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook