Naslovna > Vijesti > Predstavljen E-Clas All-Terrain
FOTO GALERIJA (32)

Mercedes-Benz

Predstavljen E-Clas All-Terrain

Mercedes-Benz je danas predstavio novu E-Class All-Terrain. Sama oznaka otkriva da se radi o univerzalnom i modernom vozilu.

Oznaka All-Terrain otkriva da se radi o Mercedes-Benz modelu sa serijskim pogonom 4x4 i nešto većim klirensom nego što je kod standardne E-Class karavan. All-Terrain dolazi sa 29 mm višom udaljenosti od tla – 15 mm zbog drugačijeg vazdušnog ovjesa a 14 mm zbog većih točkova.
Pogon 4MATIC već je na neki način postao Mercedes-Benzov zaštitni znak i do sada se u raznim modelima pokazao u najboljem svjetlu.

 


Vozač na raspolaganju ima pet fabrički podešenih programa koji su predviđeni za sve terene po kojima bi se E-Class All-Terrain mogao voziti. Kada se izabere oof-road program vazdušni ovjes karoseriju podiže za dodatnih 20 mm i to do brzine od 35 km/h. Manje iskusne vozače raduje podatak da tada ostaju uključeni ESP i ASR sistemi čime je kontrola vozila zadržana.

 


Da bi sve bilo u skladu sa pravim terenskim vozilima vozaču su preko displeja dostupne sve bitne informacije vezane za ugao prednjih točkova, nagib karoserije, sile kočenja, kompas...
Na početku prodaje E-Class All-Terrain bit će dostupan sa samo jednim motorom. A to je 2.0 litreni četverocilindrični turbo dizelaš sa 192 KS. Oznaka na karoseriji bit će E 220D. Snaga se na obje osovine prenosi preko automatskog mjenjača 9G-TRONIC. Obzirom da smo čari istog mjenjača osjetili na nekim drugim Mercedes-Benz modelima moramo reći da je trenutno najbolji na svijetu.

 


Nešto kasnije u ponudu će ući i 3.0 litreni V6 turbo dizel sa 255 KS. On će također biti uparen sa 9G-TRONIC mjenjačem.
Cijene za pojedina tržišta bit će objavljene za nekoliko dana.

Datum objave: 08/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook