Naslovna > Vijesti > Schneider Electric predstavio

Schneider Electric

Schneider Electric predstavio

Schneider Electric predstavio rješenje Altivar Machine ATV320 – pogon promjenljive brzine namijenjen proizvođačima industrijske opreme

Schneider Electric, globalni specijalist za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavio je rješenje AltivarTM Machine ATV320, pogonski uređaj s mogućnošću rada na raznim brzinama, koji svojim funkcionalnostima ispunjava jednostavne i složenije zahtjeve u uređajima koji rade na 0.18 do 15 kW (0.25 do 20 Hp).
ATV320, kao dio proizvodne linije Altivar Machine, dizajniran je tako da poveća djelotvornost i učinkovitost uređaja uz istovremenu optimizaciju troškova dizajna i inženjeringa kompanijama koje se bave proizvodnjom opreme u koju ugrađuju to Schneider Electricovo rješenje. Prednosti novog pogonskog sistema su:
• Jednostavna integracija. Bez obzira na konfiguraciju, standardnu ili kompaktnu, ATV320 je izrađen tako da se može jednostavno i finansijski učinkovito integrirati s praktično bilo kojim uređajem i smjestiti se ili unutar kućišta ili unutar konstrukcije samog uređaja.

 


• Napredne mogućnosti povezivanja. Ugrađena infrastruktura omogućuje integraciju s većinom Ethernet i serijskih komunikacijskih mreža, počevši od EtherNet IP do CANopen mreža. Uz to, ATV320 je komplementaran s kompanijinim MachineStruxure rješenjima što olakšava usklađivanje s PLCopen standardnom.
• Pouzdano precizna kontrola motora, kako asinkronih tako i sinkronih.
• Robusan dizajn štampanih pločica IEC 60721-3-3 class 3C3 omogućava dostupnost uređaja u otežanim uslovima u okolini – primjerice u prostorima gdje ambijentalna temperatura doseže i do 60°C, bez potrebe za dodatnim hlađenjem.
• Sveobuhvatna sigurnosna zaštita s četiri posebne zaštitne funkcije, uz funkciju sigurnosnog isključivanja (Safe Torque Off). To pojednostavljuje certifikaciju uređaja i usklađivanje s propisima Evropske unije – posebno s Machinery Directive 2006/42/EC. 

Optimalna ravnoteža dizajna i učinkovitosti
Za mnoge proizvođače industrijske opreme odabir varijabilnih pogona koji su najbolji u svojoj klasi tradicionalno znači plaćanje više cijene dizajna, nižu pouzdanost i ograničene mogućnosti povezivanja. Međutim, ATV320 je osmišljen tako da proizvođačima opreme omogućuje optimizaciju uređaja i postizanje učinkovitosti tokom cijelog životnog ciklusa postrojenja, bez navedenih kompromisa.

Datum objave: 11/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook