Naslovna > Automobili > Seat > Ateca > SEAT Ateca FR

SEAT

SEAT Ateca FR

Najsnažnija verzija SEAT Atece sa oznakom FR sa motorom snažnim 180 KS na tržište će doći ovog ljeta.

Čim se na tržištu pojavio SEAT-ov model Ateca odmah su počela nagađanja o sportskoj verziji sa tradicionalnom oznakom FR. Iako su u prvi mah informacije stizale na kapaljku u posljednje vrijeme ima sve više konkretnih informacija a iz njih se može zaključiti da će 2.0 TSFI motor davati 180 KS te da će se snaga na pogonske osovine prenositi preko brzog DSG mjenjača. Da bi se svi potencijali motora mogli adekvatno iskoristiti bit će ugrađen adaptivni ovjes poznat iz nekih skupljih VW modela.

 


Da bi se napravila neophodna dizajnerska distanca u odnosu na ostale modele s vana će se vidjeti razni aerodinamički dodaci i specijalno dizajnirane aluminijske felge od 18 i 19 inča. Unutrašnjost će također imati niz stilskih i praktičnih detalja čime će odmah po ulasku u putnički prostor svima biti jasno da se radi o sportskoj verziji trenutno jednog od najpopularnijih SUV vozila na tržištu. 
Cijena će biti objavljenja s početkom ljeta. Iako Ateca FR neće biti jeftina pretpostavlja se da će i dalje biti povoljnija od konkurenata.

 

Datum objave: 05/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook