Naslovna > Vijesti > Toyota na Goodwood Festivalu brzine

Najbrži automobili, mladost i tradicija

Toyota na Goodwood Festivalu brzine

Od danas pa do 01. jula traje spektakularni Goodwood Festival brzine, koji je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje automobila, motora, utrka, svega onoga što je vezano uz brzinu. Festival, koji se održava na privatnom posjedu jednog od britanskih lordova, predstavlja jet-set događaj na kome se nesumnjivo može vidjeti najbolje i najglamuroznije iz svjetske auto i moto industrije.

Tema ovogodišnjeg Festivala je “Young Guns – Born to Win”, u koju se savršeno uklapa Frank Wrathall, 25-ogodišnji vozač koji će učestvovati u utrci s Dynojet Racing Toyota Avensis vozilom. 

 

Frank je dobro poznat britanskoj javnosti kao vozač za British Touring Car šampionat. Toyota će u takmičarski dio poslati i Lexus LFA supercar, kao i GT86, kojem je ovo prvo predstavljanje na britanskom tržištu. Svoj debi pred britanskim fanovima će imati i TS030 Hybrid, koji je predstavljen tek nedavno, na utrci LeMans 24 sata. Tu su još i Hilux Dakar koji je učestvovao na ovogodišnjem Dakar Relly utrci, te Pikes Peak Tacoma sa Colorado brdskih utrka.Pripremljenja je i prava poslastica za nostalgičare: Toyota će izložiti neke od najbržih i najpoželjnijih automobila koja su učestvovala u utrkama 80-tih i 90-tih godina.

Datum objave: 28/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook