Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > 911 najpouzdaniji automobil u Njemačkoj

Porsche

911 najpouzdaniji automobil u Njemačkoj

Nakon serije testiranja i uzimanja u obzir svih relevatnih činjenica, njemački TUV je došao do podatka da je Porsche 911 trenutno najpouzdaniji automobil u toj zemlji

TUV (Technischer Überwachungsverei) je njemačka organizacaija koja vjerovatno vrši najrealnije testove automobila i to u realnim uslovima. Organizacija će prvi put testirati automobil tri godine poslije kupovine, drugi put će to uraditi poslije dvije godine i tako sve dok je automobil u voznom stanju. U slučaju tehničke neispravnosti, automobil se šalje na popravku, a ako i nakon toga ne ispuni stroge TUV norme, jednostavno ide na otpad.

 

Stoga ne čudi  podatak da su TUV testovi, vjerovatno najrelevantniji u autmobilskom svijetu.  Ove godine urađeno je nešto manje od 8 miliona testova, nakon kojih se došlo do zaključka da je Porsche 911 najpouzdaniji automobil u kategoriji do 10 godina starosti. Ovo ne treba čuditi, jer vlasnici ovakvih automobila svoje četvertotočkaše „maze i paze“. U kategoriji starosti do tri godine, već drugu godinu zaredom najpouzdanija je Toyota Prius, ispred Aurisa i Mazde 2.  Kada su u pitanju najlošiji rezultati, njih su postigli Ford Ka u kategoriji do 10 godina starosti i Dacia Logan u kateogriji do tri godine starosti. 

Datum objave: 14/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook