Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > AC Schnitzer oplemenio sportski karavan

BMW 3 Touring

AC Schnitzer oplemenio sportski karavan

AC Schnitzer, ljudi koji stoje iza nekih od najukusnije modifikovanih BMW-ova, među prvima su koji su se upoznali s najnovijim Touringom serije 3...

Izbacuju stvari sa suptilnim aerodinamičnim kompletom karoserije za bavarski sportski karavan, čime se preuzima sve, od prednjeg razdjelnika i spojlera do prilagođenih bočnih linija i novog stražnjeg spojlera na krovu. Svi ovi dodaci sportskom vagonu daju nešto agresivniji stav bez negativnog uticaja na ukupni originalni izgled standardnog 3er-a s dugim krovom.

 

Kako bi upotpunio novi izgled, tu su aluminijumski dodaci,  kao što su vesla za mijenjanje brzina, podnožje za noge, papučice, pa čak i držač ključeva. Zadnja folija za zaštitu može se dobiti uz dodatni trošak, zajedno s amblemima tjunera koji označavaju da to nije običan G21. Program za podešavanje ima različite postavke, jer najnoviji Touring serije 3 može biti dostupan sa izborom mehaničkih nadogradnji. Na primjer, sportski ovjes snižava karavan za 25 milimetara (gotovo inč) spreda i sa zada, dok bi četverostruki izduvni sistem mogao navesti neke ljude da vjeruju da je to M3 Touring koji BMW tvrdoglavo odbija graditi.

 

U slučaju da niste upoznati sa radom AC Schnitzera, tjuneri su tokom godina izradili impresivne BMW-ove, uključujući prethodnu generaciju serije 1 opremljenu tri-turbo dizel motorom iz M550d. Oni su također napravili M235i sa M4 i M5 Competition sa gotovo 700 KS koji su u Nürburgringu briljirali sa  impresivnih 7 minuta i 29 sekundi.

 

Datum objave: 24/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook