Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > 4C > Alfa Romeo se vraća u SAD

Marchionne potvrdio

Alfa Romeo se vraća u SAD

Do kraja godine na tržište SAD-a vratit će se Alfa Romeo i to sa modelom 4C, koji još uvijek zvanično nije predstavljen ni u Europi

Teško je objasniti neke stvari  i naći logično objašnjenje. Jedna od tih stvari jeste i ne baš sjajan uspjeh Alfa Romeo brenda u SAD-u u prethodnim desetljećima. Amerikanci nikada nisu prihvatili italijanske, našminkane automobile, te su ostali vjerni mišićavim, nabildanim, robusnim pick-up-ima i sličnim vozilima.

 

No, Alfa Romeo ne odustaje od SAD-a, pa je Sergio Marchionne, na ovogodišnjem Salonu u Detroitu rekao da će se model 4C do kraja ove godine naći na tržištu u SAD-u. Marchionne je rekao da je automobil u završnoj fazi, te da je sve spremno za njegovu komercalizaciju.  Alfa Romeo 4C će pokretati 1.8-litarski turbobenzinski motor sa 230 KS i duplim kvačilom, te će tako konfigurisan automobil do 100 km/h ubrzavati za manje od 5 sekundi i razvijati maksimalnu brzinu od  oko 250 km/h. Nakon modela 4C iz Alfe Romeo se očekuje  Spyder, čiji je razvoj dogovoren sa japanskom Mazdom, a nakon toga  ćemo vjerovatno dočekati i manji SUV, koji se najavljuje već nekoliko godina. 

Datum objave: 21/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook