Naslovna > Automobili > Renault > Alpina > Alpina A120

Renault

Alpina A120

Alpina, sportski brand Renaulta, nastavlja sa postepenim otkrivanjem novog modela A120 čija je premijera zakazana za 7. mart.

Dugo očekivani potpuno novi model Apline A120 svjetlo će dana konačno ugledati idućeg mjeseca u Ženevi. Do tada se moramo zadovoljiti samo pojedinim dijelovima ili zamaskiranim modelima koji stižu iz fabričkih izvora.
Danas objavljujemo sliku sjedišta. Kao što se moglo i pretpostavljati radi se o ultra sportskim sjedištima koja tijelo savršeno drže tokom brzih prolazaka kroz krivine. Sjedište je teško svega 13,1 kg što otkriva da je izvedeno od skupih kompozitnih materija. Šta više odgovorni u Alpini tvrde da su njihova sjedišta za 50% lakša od onih koje koristi konkurencija.

 


Inače, Alpina A120 imat će centralno smješten motor. Po svim pokazateljima radi se o 1.8 litrenom turbo benzinskom motoru čija će se maksimalna snaga kretati u rasponu 250-300 KS. Snaga će se na zadnji par točkova prenositi preko automatskog mjenjača sa dvostrukom spojkom. Ubrzanje od 0 do 100 km/h trebalo bi se savladati za 4,5 sekundi što je podatak vrijedan svakog poštovanja.
Iako cijena nije službeno objavljena zna se da će bazni model koštati 55.000 eura...

 

Datum objave: 14/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook