Naslovna > Teme > Alpine ipak nastavlja sa radom

Alpine

Alpine ipak nastavlja sa radom

Nakon što je odustao od mogućeg odlaska sa tržišta, brend Alpine po svemu sudeći postaje središte kreiranja performansnih vozila..

Novi šef Renaulta Luca de Meo ima optimističan stav kada je riječ o budućnosti ovog brenda. Renault je prethodno imao tri odjela sa veoma malo međusobne saradnje, a radi se o Formula One timu, RenaultSport timu za preradu standardnih modela i Alpine. „U kompaniji sa finansijskim problemima vršen je pritisak da se odjel Alpine zatvori. Ali vidio sam mogućnost da kombinujem ta tri odjela i stvorim svojevrsni „mini-Ferrari“ izjavio je de Meo za medije.

 

 

Kao dio Meova plana, Renaultovi modeli mogli bi dobiti prerađene snažne varijante sa Alpine oznakom. On naglašava da nije samo nostalgičan za slavnom prošlošću brenda, već i da ima pogled u budućnost. De Meo takođe ističe da bi moglo doći do razvoja električne verzije ako bude potražnje na tržištu, samostalno ili u partnerstvu.

 

Još i prije ove strategije, Alpine je aktivno radio na modelu A110 uvođenjem osvježenja u liniju i novim varijantama. Nakon lansiranja coupea u 2017. godini, kompanija je predstavila olakšanu Pure i luksuzniju Legende varijantu ovog modela u 2018. godini. Snažniji A110S se pridružio ponudi 2019. godine.

Datum objave: 22/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook