Naslovna > Apollo > Apollo od 2,2 miliona evra prokrstario Monakom
FOTO GALERIJA (8)

Apollo IE

Apollo od 2,2 miliona evra prokrstario Monakom

Svi oni koji su se u momentu našli na ulici, kada je naišao Apollo IE, mogli su da vide ništa manje nego „svemirski brod“ na šta potsjeća izgled ovog vozila...

Da luksuzni i skupocijeni automobili plijene pažnju gdje god da se pojave potvrđuje i model Apollo IE koji je prokrstario ulicama Monaka i tako napravio pravu senzaciju. Iako se u ovom mjestu, koje se nalazi na Francuskoj rivijeri, veoma često mogu vidjeti nesvakidašnje motorne „zvijeri“ ovaj put je to bilo mnogo drugačije. Svi oni koji su se u momentu našli na ulici, kada je naišao Apollo IE, mogli su da vide ništa manje nego „svemirski brod“ na šta potsjeća izgled ovog vozila. Međutim, ako je i bilo onih koji ga nekim slučajem nisu primijetili njegov „ubitačni“ zvuk sigurno im je skrenuo pažnju. Ispod poklopca motora krije se atmosferski V12 pogonski agregat koji posjeduje veoma malo automobila.

 

 

Čak i kada se kreće sporo da izgleda kao da stoji u mjestu, zvuk koji proizvodi taj pogonski agregat radne zapremine 6,3 litara je jednako sjajan kao i dizajn spoljašnjosti automobila. Koliko je ovo vozilo rijetka pojava govori i podatak da je napravljen samo u deset primjeraka. Automobil razvija čak 780 konjskih snaga, a ofarban je u “Purple Dragon” nijansu ljubičaste boje. Težak je svega 1.250 kilograma, koja u kombinaciji sa impresivnom snagom i aerodinamikom modelu Apollo IE omogućava da od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi, te da postigne maksimalnu brzinu od 333 km/h. Vlasnici ovih vozila koji su željeli da uživaju u njemu trebali su da izdovje 2,2 miliona evra.

Datum objave: 22/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook