Naslovna > Automobili > Volkswagen > Passat > Atraktivno sportsko ruho
FOTO GALERIJA (3)

Aktuelno – Passat CC R-Line

Atraktivno sportsko ruho

Nakon sedam ostalih modela iz Volkswagenove game i Passat CC je dobio sportski R-line paket opreme, koji je prvenstveno baziran na vizuelno uljepšavanje automobila...

Sportski paket opreme R-line od sada je moguće dobiti i uz Volkswagen Passat CC, koji je tako postao osmi model iz VW game koji je dostupan sa ovim atraktivnim vizuelnim paketom. Podsjećamo da su prije Passata CC to pravo R-line “perje” nabacili Golf, Scirocco, Touran, Tiguan, Passat, Passat Variant i Touareg. R-line paket nastao je kao pandan Audijevom S-line paketu, koji je danas veoma popularna kod poštovalaca ove njemačke marke. Volkswagenov R-line paket najveće novine donosi anjskom izgledu automobila, koji sa njim dobija naglašeniji odbojnik i branik, ali i veoma atraktivne 17-inčne aluminijumske naplatke sa gumama dimenzija 235/45. Za kupce kojima su 17-ke male ili nedovoljno atraktivne Volkswagen nudi i za broj veće 18-inče naplatke identičnog dizajna.

 

 

 

Sa R-line paketom mišići se nabacuju i na pragove, koji s vanjske strane dobija masivniji oklop, a sa unutrašnje ukrasnu letvicu sa ugraviranim logotipom paketa opreme. Jedinstvenost R-line paketa ogleda se i u jednobojnosti svih dodataka  sa bojom automobila, da bi se naglasila cjelovitost. Sportski paket opreme donosi i blage promjene u unutrašnjosti, koja je dobila niz atraktivnih detalja od poliranog aluminijuma. Najviše tih detalja nalazi se na multifunkcionalnom trokrakom upravljaču, sa podrezanom donjom ivicom i kožnim presvlakama na gornjem i donjem dijelu. U centralnom kraku upravljača integrisano je slovo R, koje takođe treba da asocira na paket sportske opreme. R-line paket opreme u seriji donosi maglenke i sistem pomoći pri parkiranju, a moguće ga je kombinovati sa svim pogonskim agregatima koji se nude uz Passat CC, te bi u prosjeku trebao biti za 4.400 KM skuplji u 2.0 TDI (140 KS) modelu sa standardnom opremom i ručnim mjenjačem. 

Datum objave: 03/02/2010
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook