Naslovna > Automobili > Audi > Q3 > Audi uzvraća udarac

Audi Q3 RS

Audi uzvraća udarac

Audi Sport je proširio svoju paletu performansnih SUV modela lansiranjem novog RS Q3 Sportback coupe-crossovera kao svog drugog SUV-a visokih performansi.

Nova mašina zasniva se na nedavno predstavljenom Q3 Sportback-u i dijeli iste podloge kao i nova RS-ova objava, druga generacija Q3 koja je predstavljena u isto vrijeme. To uključuje petcilindrični, 2,5-litarski turbopunjeni agregat. Uz predstojeći RS Q8, dio je velikog proširenja SUV vozila Audi Sport namijenjenog povećanju prodaje odjela za performanse. Rukovodilac proizvodnje Carolin Krause rekla je da je RS Q3 Sportback usmjeren na "potpuno novi segment, za mlade klijente orijentisane na životni stil, koji žele performanse i svakodnevnu upotrebljivost." Krause je rekla da unutar Audija nema zabrinutosti oko nove RS Q3 Sportback prodaje u odnosu na standardni RS Q3 dodajući: „Tržište je spremno za ove modele, posebno u manjim segmentima“.

 

RS Q3 Sportback sadrži brojne promjene dizajna od uobičajenog Q3 Sportback, kako bi se izdvojio od raspona i ojačao veze sa RS porodicom. Dizajn Matthew Baggley rekao je: "Kada smo dizajnirali uobičajene Q3 i Q3 Sportback, cilj je bio pružiti kupcima što je više moguće razlike, ali za RS modele smatrali smo potrebnim da ih držimo zajedno." Kao rezultat toga, oba modela imaju lukove točkova kako bi dobili na širini za 10 mm. Oni takođe imaju prilagođenu prednju rešetku s jednim okvirom. Na prednjem braniku novog modela nalaze se i posebni otvori za zrak. Dok su otvori dizajnirani da odražavaju RS6 Avant i RS7 Sportback, novi imaju 'bumerang' dizajn koji je jedinstven za dva RS Q3 modela.

Datum objave: 26/09/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook