Naslovna > Vijesti > Automobil odštampan 3D printerom

Lakše vozilo manji potrošač

Automobil odštampan 3D printerom

Nedavno predstavljen automobil odštampan na 3D printeru vozilo je bez klasičnih vrata, sa otvorenim krovom, a proizvedeno je u Kini …

Na sajmu u Detroitu, američka kompanija Local Motors prva je predstavila automobil napravljen pomoću 3D printera, što je bio dovoljan razlog da i Kinezi dođu na ideju da naprave automobil na ovaj način. Oni su vozilo proizveli u južnoj kineskoj pokrajini Hainan. Oko pet dana je trajala izrada karoserije koja je napravljena od jeftinih kompozitnih materijala. Na kraju njihov automobil može da preveze samo dvije osobe, a dugačak je 3,6 m i širok 1,63 m, dok za pogon koristi električnu energiju uskladištenu u baterijama, a maksimalna brzina je 40 km/h.

 

Glavni konstruktor ovog automobila Chen Ming Jao, rekao je da se automobil odlikuje velikom čvrstoćom i uprkos tome, materijal koji je upotrijebljen za izradu karoseriju lakši je 7-8 puta od standardnih metalnih materijala koji se koriste u klasičnim automobilima. "Zahvaljujući manjoj masi, ovakvi automobili će u budućnosti trošiti manje energije u vožnji od konvencionalnih vozila ", dodao je on.

 

Datum objave: 28/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook