baumit
Naslovna > Vijesti > Kada se grad pretvori u stazu F1
FOTO GALERIJA (9)

Bavaria City Racing

Kada se grad pretvori u stazu F1

Centar Dublina početkom mjeseca pretvoren je u pozornicu za najveličanstvenije trkaće automobile, a događaj je zalijevala dosadna irska kiša, ali i litre Bavaria piva koje je uzbuđenje naše ekipe zbog viđenih automobila dovodilo na jedan poseban nivo

 Bavaria City Racing je događaj koji je uspješno centar Dublina pretvorio u trkaću stazu, a desetinama hiljada posjetilaca pružio petosatno zadovoljstvo uživanja u zabavi i to bez prestenka. Čak više od 70 vozila iz različitih automoto sportova  defilovalo je centrom grada, a vrhunac uzbuđenja se desio kada se u McLaren Mercedesu pojavio nekadašnji šampion Formule 1, Jenson Button.

 

Tako je Dublin po prvi put u svojoj dugogodišnjoj i bogatoj istoriji ugostio djelić „najbržeg cirkusa na svijetu“. Oduševljenju publike nije bilo kraja uprkos lošem vremenu, a Jenson je atmosferu dodatno zagrijao vozeći bolid F1 ulicama Dublina brzinom od 160 km/h.  Osim McLarenovog bolida u Dublinu se pojavio i Caterham F1 Team bolid za čijim je upravlječem bio holanđanin Giedo van der Garde, koji je zamjena za Kovalainena i Petrova. 

Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook