Naslovna > Automobili > BMW > X7 > Bavarski SUV već na testu

BMW X7

Bavarski SUV već na testu

U kompaniji iz Münchena su već započeli testiranje redizajniranog luksuznog SUV-a, koji donosi novu ,,njušku“, ali zadržava ogromnu prednju masku...

Aktuelno izdanje BMW-a X7 lansirano je prije dvije godine, a u kompaniji već uveliko rade na testiranju restilizovane verzije. To potvrđuju nedavni špijunski snimci, na kojima novi X7 kamuflažom krije najvažnije dizajnerske detalje. Ipak, može se primijetiti da je fokus pri razvoju restilizovane verzije bio na svjetlosnim jedinicama, koje su sada spuštene nešto niže i preuzele su pravougaoniji oblik i neodoljivo podsjećaju na ono što smo mogli vidjeti na i7 modelu. Donji odbojnik je čini se takođe preoblikovan sa novopozicioniranim bočnim usisnicima vazduha. Ostatak prednjeg dijela, čini se neće pretrpiti veće izmjene, naročito rešetka hladnjaka, koja zadržava velike dimenzije.

 

 


,,Da, prednja maska kod X7 modela je veća nego kod ostalih BMW-a, ali je i X7 veći od bilo kog drugog modela unutar bavarske porodice, te je tako proporcionalna“, izjavio je BMW-ov šef dizajna Adrian van Hooydonk. Sa druge strane, stražnji dio redizajniranog X7 takođe je snažno kamufliran, te je teško uočiti značajnije promjene, pa se pretpostavlja da se neće drastično razlikovati od aktuelnog modela. Vizuelna sličnost između novog X7 i velike električne limuzine i7 otvorila je nove mogućnosti. U prvom planu nameće se zaključak da bi i veliki SUV mogao dobiti elektrifikovanu verziju.
BMW je ranije izjavio da bi bilo koja hibridna verzija modela X7 trebala da ponudi električni domet od preko 80 km kako bi se uskladila sa tržišnim propisima u Kini, ključnom tržištu za ovaj model. Poređenja radi, plug-in verzija X5 modela ima domet od 87 km, ali je jasno da bi ovaj pogonski sklop morao biti dodatno unaprijeđen kako bi pružio isti domet za teži X7.

 

Aktuelni model X7 tek je dvije godine na tržištu. Iz tog razloga, predstavljanje redizajnirane verzije ne treba očekivati u skorije vrijeme, tako da ćemo ga najvjerovatnije vidjeti tek pred kraj 2021. godine.

Datum objave: 27/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook