Naslovna > Vijesti > Bentley najavljuje nove modele

Bentley

Bentley najavljuje nove modele

Prvi čovjek Bemtleya, Wolfgang Durheimer, potvrdio je razvoj nekoliko potpuno novih modela, od EXP 10 Speed 6 do noovog SUV-a

Izgleda je kriza u autoindustriji stvar prošlosti. Potvrđuje do procvat prodaje ekskluzivnih automobila. Među njih svakako spadaju svi modeli britanskoga Bentleya u njemačkom vlasništvu. Tokom razgovora za britanske medije CEO Bentleya, Wolfgang Durheimer, potvrdio je da se užurbano radi na produkcijskoj verziji atraktivnog koncepta EXP 10 Speed koji je predstavljen na prošlogodišnjem izdanju Geneva Motor Showa.

 

 

Odluka o daljnjem razvoju donesena je poslije više nego povoljnih reakcija medija, posjetitelja i ono što je najvažnije potencijalnih kupaca.

Ohrabrujuće su i povratne informacije na prvi Bentley SUV Bentayga za kojim u bogatim krugovima već vlada veliki interes. Prvi su ozbiljni testovi potvrdili da se radi o vrhunskom proizvodu što je opravdanje za tradicionalno visoku cijenu.

 

 

 

 

 

Kao posljednji u nizu najavljenih noviteta dolazi model Continetal GT. Novo izdanje trebalo bi biti još bolje od trenutno aktuelnog koji je dobio sve moguće pohvale. 
 

Datum objave: 29/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook