Naslovna > Vijesti > Bez pogona u Engleskoj

Honda

Bez pogona u Engleskoj

Japanski proizvođač automobila donio je odluku da zatvori pogon u Velikoj Britaniji, ali će fabrika u Turskoj da nastavi sa radom...
> Hondina fabrika u Svindonu će prestati sa radom do 2021. godine, a odluka je donesena zbog promjena na globalnom tržištu. U ovom pogonu se inače proizvodio model Civic hečbek, kao i Civic Type R. Gašenje jedine Hondine fabrike u Velikoj Britaniji predstaviće veliki udarac za auto-industriju, ali i za cjelokupnu privredu te zemlje. U UK se godišnje proizvede oko 150.000 vozila, a fabrika trenutno zapošljava oko 3,500 radnika. Iako će obustaviti proizvodnju, Honda namjerava da svoje evropsko sjedište zadrži u toj zemlji i poslije 2021. godine. 
 
Osim informacije o ukidanju britanske fabrike, japanski proizvođač saopštio je i da će doći do određenih promjena u drugoj evropskoj fabrici, onoj u Turskoj gdje se sklapa Civic Sedan i iz koje godišnje izađe 38,000 novih vozila. Naime, u planu je da se 2021. okonča i proizvodnja aktuelnog limuzinskog Civica, ali to ne znači da će Honda zatvoriti svoj pogon u Turskoj. 
 
Datum objave: 22/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook