Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > BMW 8 Concept

BMW

BMW 8 Concept

BMW je poslao službene fotografije BMW-a serije 8 čija se serijska verzija očekuje sljedeće godine.

Prije početka prestižne izložbe Concorso d'Eleganza Villa d'Este na kojem će BMM imati tradicionalno jak nastup stigle su slike konceptne verzije buduće serije 8.
Dizajn karoserije izveden je u stilu luksuznih sportskih automobila koje krase dinamično - elegantne linije.
Kupe sa dvoja vrata dolazi sa prilično agresivno dizajniranim prednjim dijelom koji bi kao takav trebao nagovijestiti sportske potencijale potpuno nove serije 8.

 

Već se na prvi pogled može vidjeti raskošna upotreba egzotičnih materijala, odnosno karbona. Koncept je postavljen na točkove od 21 inč pa se pretpostavlja da će serijska verzija imati barem za broj ako ne i dva manje felge.
Iako interijer djeluje futuristički mišljenja smo da će većina detalja ostati nepromijenjena jer je budućnost faktički već stigla.
BMW je potvrdio da serijska verzija stiže iduće godine. Pretpostavlja se da će sve biti spremno do proljeća, odnosno do početka Ženeva Motor Showa.

 

 


Prema prvim informacijama bazni model bit će pogonjen sa 3.0 litrenim šestocilindričnim motorom. U sredini ponude nalazit će se 4.4 litreni V8 benzinac dok će ispod prednje haube top verzije biti ugrađen 6,6 litreni V12 benzinac sa turbo punjačem, odnosno isti onaj koji se trenutno nudi u modelu M760Li xDrive.
BMW ne krije velike ambicije u ovoj klasi automobila koja usprkos visokoj cijeni ima dovoljan broj kupaca.

Datum objave: 26/05/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook