Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > BMW predstavio M760li xDrive

BMW

BMW predstavio M760li xDrive

U želji za što boljim odgovorom na Mercedesove i Audijeve velike limuzine sa sportskim pedigreom BMW je prvi put predstavio svoju najveću limuzinu sa oznakom ''M''.

Kod BMW-a do sada nije bila oznaka M7 ali i tome je došao kraj. Audi sa modelom S8 Plus i Mercedes-AMG S63 imaju dovoljan broj bogatih kupaca pa se i BMW odlučio na sličan korak. Da bi se moglo parirati pomenutim konkurentskim modelima sve mora biti vrhunsko – od dizajna do performansi.

 

Maksimalna snaga BMW-a je 600 KS što je po obećanjima fabrike dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za nevjerovatnih 2,7 sekundi. Maksimalna je brzina elektronski ograničena na 250 km/h ali postoji mogućnost fabričkog skidanja blokade. Logično, snaga se permamentno prenosi na sva četiri točka.

 

 

 

 

 


Ispod prednje haube nalazi se 6,6 litreni twin-turbo V12 motor kakav se nalazi i u Rolls-Royceu...
U pripremi je i jača verzija koja će nositi oznaku Alipina B7. Ona će raspolagati sa 621 KS što će biti svojevrsni rekord u klasi.
Čak i površni poznavaoci autoindustrije primjete neke čudne tokove. S jedne se strane na sav glas priča o smanjenju radne zapremine motora dok s druge strane imamo sve veću pojavu ogromnih V12 motora sa twin-turbo tehnologijom...

 

 

 

 

 

Datum objave: 06/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook