Naslovna > Automobili > BMW > X6 > BMW X5 M i X6 M Black Fire Editions

BMW

BMW X5 M i X6 M Black Fire Editions

BMW predstavio modele X5 M i X6 M sa oznakom Black Fire Editions

U press saopštenju piše da se radi o crossoverima visokih performansi s kojima bi se trbali zadovoljiti prohtjevi kupaca koji uvijek žele nešto više.
Kada Black Fire Editions u augustu mjesecu stigne u prodajne salone imat će posebno uređen vanjski i unutrašnji dizajn. S vana posebno upečatljivo izgledaju aluminijske felge od 21 inč na kojima dominira crna boja. Da bi se napravio jasan odmak od serijskih modela tu su detalji izvedeni od karbona kao i plava kočiona kliješta koja se nadziru ispod već pomenutih felgi.

 


Što se unutrašnjosti tiče moramo reći da će vozač uživati držeći volan koji je posebno razvijen za ''M'' modele. Tu su i nešto bolje pa samim tim i skuplje obloge na vratima baš kao i presvlake na sjedištima.
Ipak, najvažnije se nalazi pod prednjom haubom. Podizanjem haube ugleda se 4,4 litreni M TwinPower V8 motor izlazne snage 575 KS i maksimalnog obrtnog momenta od 750 Nm. Motor je uparen sa automatskim mjenjačem sa 8 stepeni prenosa koji snagu prenosi na sva četiri točka. U normalnim uslovima eksploatacije sva snaga ide na zadnji par točkova da bi u slučaju potrebe adekvatan dio obrtnog momenta išao i na prednji par točkova.
Fabrika obećava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h...

 

Datum objave: 28/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook