Naslovna > Automobili > Jaguar > Britanski brend vrhunskih automobila u jednom od najsavremenijih autosalona u regionu
FOTO GALERIJA (36)

Moderni Jaguar i Land Rover salon otvoren u Sarajevu

Britanski brend vrhunskih automobila u jednom od najsavremenijih autosalona u regionu

Pred velikim brojem zvanica u Sarajevu otvoren servisno-prodajni centar Jaguar i Land Rover

Danas je u Sarajevu otvoren najsavremeniji salon Jaguara i Land Rovera kojeg su simboličnim presjecanjem trake otvorili ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson, gosp. Andrew Prest generalni direktor Wallis Adria d.o.o (regionalnog distributera za Jaguar i Land Rover vozila), te direktor AC Betanija Muhamed Ganić.

 


Uvoznik i distributer je kompanija Auto centar Betanija d.o.o., a moderan autosalon napravljen je po najnovijim standardima koje utjelovljuju i odražavaju duh i kvalitet luksuznih Jaguar i Land Rovera automobila.
- „Saradnja sa Jaguar Land Rover, odnosno, ulazak u svijet prodaje luksuznih automobila za nas je predstavljao veliki izazov koji smo uspjeli savladati u rekordnom roku, pa danas ova dva velika brenda predstavljaju krunu našeg cjelokupnog rada. Za nepunih 8 mjeseci, uspjeli smo sagraditi moderan salon po posljednjim Jaguar Land Rover standardima i sa ponosom mogu reći da je BiH dobila najbolji autosalon u regiji,“ izjavio je direktor AC Betanija, gosp. Muhamed Ganić.
- “U pitanju je jedna dobra investicija i upravo zbog toga sam tu, da ih podržim, pogotovo što dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva i što je u pitanju jedna takva kompanija kao što je Jaguar Land Rover. Radi se evropskom i svjetskom  brendu koji ne dolazi bilo gdje, te ako su odlučili da budu prisutni ovdje u Bosni i Hercegovini, to je odličan znak. Upravo zbog toga čestitam gosp.

 

 

 

 

 

 

 

Ganiću. Ovo je značajan uspjeh i ovim primjerom potiču i druge, jer tamo gdje dođe Jaguar Land Rover, tu su otvorena vrata i za druge brendove. Mislim da je upravo to, kao i što veći broj investicija, potrebno Bosni i Hercegovini, te vjerujemo da će ovo biti primjer za neke druge britanske kompanije da ulažu ovdje, a takvih već ima dosta u Bosni i Hercegovini. Čestitam i vjerujem i da će vlasnik i Jaguar Land Rover ovdje ostvariti uspješno poslovanje,“ rekao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.
Povodom otvaranja, a unutar „Above and Beyond“ turneje, u salon je stigao bogat vozni park, kako bi se klijentima i predstavnicima medija približilo iskustvo vožnje novih Jaguar i Land Rover automobila koji uključuje sljedeće modele: Jaguar XE 20d R-Sport, Jaguar XE 20d Portfolio AWD, Jaguar F-Pace 3.0D AWD S AK, Jaguar XF 35t AWD, Jaguar F-Type Coupé 400 Sport AWD, Range Rover Evoque Cabriolet TD4 180PS HSE Dynamic, Land Rover Discovery Sport TD4 180PS HSE i Land Rover Discovery TD6 HSE Luxury.
Jaguar Land Rover kao najveći britanski proizvođač automobila predstavlja vrhunski primjer britanske inovativnosti. Ujedinjeno Kraljevstvo globalni je centar izvrsnosti u automobilskoj industriji i u svijetu prepoznat po mogućnostima za istraživanje i razvoj  u automobilskoj industriji, gdje se godišnje proizvode više od 1,5 miliona auta, 87.700 komercijalnih vozila i 2,5 miliona motora. Kombinacija britanske stručnosti/ekspertize i inovativni pristup daju jedinstvenu prednost u razvoju ključnih automoto tehnologija.

 


- “Izuzetno mi je drago što prisustvujem otvaranju sjajnog novog salona Jaguar Land Rovera u BiH.  Ovo je zaista savršeno mjesto za jedan od najpoznatijih britanskih brendova.  Ovo nije samo mjesto gdje dođete da iskusite nevjerovatnu inovativnost, performancu i kvalitet ovih sjajnih automobila.  Ovo je, također, i najmoderniji servisni centar izvan Ujedinjenog Kraljevstva, tako da možete biti sigurni da će vaš novi automobil dobiti pažnju kakvu zaslužuje.
- Mislim da je dolazak Jaguar Land Rovera važan znak povjerenja u BiH i pozitivan pokazatelj rasta naših trgovinskih odnosa.  Jaguar i Land Rover automobili čak sadrže i dijelove koji su izrađeni u kompaniji „Bekto Preciza”, u Goraždu.  Nadam se da ćemo u budućnosti imati i više prilika da udružimo naš talenat, naprednu proizvodnju i kreativni dizajn, i da stvaramo proizvode svjetske klase.” – izjavio je britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson

 


U salonu je predstavljen i novi model Land Rovera, četvrti član Range Rover - Range Rover Velar, koji predstavlja najfiniji i najsposobniji medium SUV dosad. Osmišljen za svaki teren, Range Rover Velar progresivnog je vanjskog dizajna i mirne unutrašnjosti, a odlikuju ga napredne performanse i inovativne tehnologije, što rezultira jedinstvenim i savremenim iskustvom vožnje.

 

Datum objave: 09/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook