Naslovna > Tehnika > Brz i efikasan način čišćenja

Kärcher mašine za pranje pod visokim pritiskom

Brz i efikasan način čišćenja

Kako bi pranje vozila, indstrijskih postrojenja, poljoprivredne mehanizacije, građevinskih mašina, fasada, betonskih podloga i svega ostalog bilo kvalitetno, brzo i ekonomično, tu je širok asortiman hobi i profesionalnih Kärcher perača pod visokim pritiskom…

U bogatom asortimanu proizvoda Kärchera posebno mjesto zauzimaju visokotlačni perači na kojima je čuveni njemački brend od osnivanja 1935. godine do danas izgradio svoje svjetski poznato ime. Podsjećamo da od 1997. godine kao Ovlašteni uvoznik, distributer i serviser uređaja ove renomirane njemačke kompanije na bh. tržištu djeluje kompanija Kamer Commerce d.o.o. Sarajevo. U želji da dobijemo što konkretniji odgovor na pitanje „kako i na koji način izabrati idealan i kvalitetan visokotlačni perač“ posjetili smo Kärcher Centar i sjedište kompanije Kamer Commerc u Vogošći.
- Vrijeme je proljetnog čišćenja kako za vaš dom tako i za vašeg limenog ljubimca. U ponudi imamo različite vrste mašina visokog pritiska, od K2 do K7 serija. Mada hobi program zadovoljava većinu potreba prosječnih korisnika, mi rado preporučujemo i višu klasu profesionalnih mašina zato što su izdržljivije i sa njima se brže završava svaki posao. Naše mašine visokog pritiska su podijeljene prema snazi, koja je izražena dvojako: u kilovatima i jačini pritiska vode koji proizvode. Ovdje bih istakao da jačina pritiska nije uvijek presudna za idealan odabir mašine, jer je ona uslovljena raspoloživom količinom vode. To znači da bi imali optimalne rezultate u radu mašine i da biste dobili pritisak od recimo 130 bara morate imati i dotok vode od otprilike 400 litara vode na sat kako bi mašina kvalitetno i brzo odradila svaki posao – objasnio nam je Damir Goković, menadžer veleprodaje iz Kärcher Centra Kamer Commerce d.o.o. Sarajevo.

 

 

On je dodao da Kärcher mašine visokog pritiska imaju najrazličitiju primjenu, od čišćenja vozila, industrijskih postrojenja, poljoprivredne mehanizacije, građevinskih mašina, fasada, betonskih i metalnih podloga, pa sve do specifičnih poslova kao što su otčepljavanje cjevovoda i odvoda, pranje motora, rezervoara, prehrambenih mašina, javnih površina, alata i slično.
- Osnovna karakteristka i prednost Kärcher mašina visokog pritiska osim uzornog kvaliteta je i njihova maksimalna radna efikasnost. One troše veoma malo vode, tačnije pet do šest puta manje u poređenju sa klasičnim crijevom. Istovremeno, efekat čišćenja je puno, puno veći, jer se sav pritisak koji može da bude 120, 130, 140 i više bara iskorištava za čišćenje konkretne površine – kazao je Damir Goković. On je dodao da svi bh. građani koji su zainteresovani za kupovinu mašina visokog pritiska mogu jednostavno da je obave u Kärcher Centru u Vogošći ili na petom spratu BBI centra u Sarajevu, u jedinstvenom Kärcher shopu. Podsjećamo da osim mašina visokog pritiska Kärcher u svom programu nudi i širok asortiman uređaja za usisavanje, dubinsko pranje, poliranje, unutrašnja i vanjska čišćenja u industriji i domaćinstvu, te vrhunskih sredstava za čišćenje.

 

Datum objave: 14/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook