Naslovna > Automobili > Renault > Captur > Captur stiže sa kozmetičkim promjenama

Renault

Captur stiže sa kozmetičkim promjenama

Iako će naredna generacija stići sljedeće godine, francuski proizvođač je odlučio svojim kucima da pruži redizajniranu verziju ovog modela...

Captur S Edition stiže sa specijalnim alu naplacima, veličine 17 inča, kao i detaljma na dnu vrata u sivoj boji. Nešto veće promjene su zastupljene u unutrašnjosti automobila , gdje će sjedišta krasiti presvlake od alkantare prošivena crvenim koncem. Tu je i 7- inčni muldimedijalni sistem, takođe sa crvenim detaljama, dok su komandne pedale ovog puta izrađene od aluminijuma. U standardnom paketu opreme će se naći i elektro-podesivi retrovizori, automatska klima, zadnji parking senzori, kao i automatsko kočenje u slučaju nezgode.

 


Ispod poklopca motora će se moći naći tri različite pogonske jedinice. Dizelski agregat stiže sa zapreminom od 1,5 litara u turbo dCi izvedbi, koji razvija 90 ks, dok je za prenos snage zadužen petostepeni manuleni, odnosno automatski mjenjač. TCe benzinci su zapremine 1,3 litra, jedan razvija 130 ks, a drugi 150 konjskih snaga, oba su uparena sa 6-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem. Model sa slabijim TCe će se prodavati po cijeni od 22,360 eura,  za 150 ks trebati izdvojiti nešto više od 2,000 eura, dok je cijena dizelaša 22,540 €.

Datum objave: 07/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook