Naslovna > Automobili > Kia > Ceed > Ceed GT Line u Parizu

Kia

Ceed GT Line u Parizu

Ceed GT Line predstavljen je na Sajmu automobila u Parizu. Dobitna kombinacija koja osnovni izgled dijeli sa modelom Ceed GT sa 201 KS, dok je pokretačku snagu ovaj model posudio od Kije Ceed…

Model Ceed GT Line doalzi sa hromiranim i sjajnim crnim detaljima na rešetki hladnjaka, 17-inčnim naplatcima (18-inčni su opcija), agresivniom prednjom maskom i stražnjim dijelom. U unutrašnjosti se nalazi upravljač s ravnim donjim dijelom (lopatice iza upravljača kod modela s automatskim mjenjačem) kao i sjedišta s boljom bočnom potporom.

Automobil je dostupan s dva benzinska motora, a to su 1,0-litarski trocilindrični motor s turbopunjačem koji razvija 118 KS te 1,4-litarski četverocilindrični motor s trubopunjačem koji isporučuje 138 KS, U ponudi je i 1,6-litarski četverocilindrični turbodizelaš sa 113 i 134 KS. Motori su standardno upareni sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, ali je četverocilindrične motore moguće upariti i sa sedmostepenim automatskim mjenjačem.Kao i standardni Ceed, GT Line model je dostupan s modernom tehnologijom uključujući 7 ili 8-inčni infotainment sistem osjetljiv na dodir, koji je kompatibilan a Apple CarPlay i Android Auto sistemima, tu je grijano vjetrobransko staklo, automatska duga svjetla, sistem pomoći držanja automobila u traci, adaptivni tempomat te sistem upozorenja na vozilo u slijepom uglu. Prodaja Ceed GT Line u Evropi trebala bi da počne početkom 2019. godine.

 

Datum objave: 04/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook