Naslovna > Automobili > Škoda > Kodiaq > Češki sedmosjed dobija ažuriranje

Škoda Kodiaq

Češki sedmosjed dobija ažuriranje

Škodin prvi pravi SUV Kodiaq dobiće 13. aprila tretman koji uključuje izmjene na prednjim i zadnjim svjetlima, novu paletu boja i pojedine tehnološke nadogradnje među kojima bi se mogla naći i plug-in hibridna tehnologija...

Nakon prikazivanja nekoliko modela namijenjenih konkretnim tržištima kao što je Octavia Pro za Kinu i Kushaq za Indiju, Škoda će uskoro imati globalni debi. Pored toga što se uskoro očekuje lansiranje nove generacije Fabije, češki proizvođač planirati osvježiti svog najvećeg SUV-a. Kodiaq će tako proći kroz tipično zatezanje bora, donoseći diskretno redizajnirana LED svjetla naprijed i pozadi. Škoda je objavila skice dizajna koje najavljuju dolazak osvježenog Kodiaqa, koji će u potpunosti biti otkriven 13. aprila.

 

 


Redizajnirani Superb bio je prvi model Škode koji je dobio Matrix LED svjetla, nakon kojeg se ista tehnologija našla i u novoj Octaviji. Iako o tome Škoda ništa ne govori, za očekivati je da će i restilizovani Kodiaq dobiti visokotehnološke farove, koji se automatski prilagođavaju u zavisnosti od nadolazećeg saobraćaja. Pored toga, veliki ,,medvjed“ dobija redizajniran poklopac motora, dorade na rešetki, a širih dimenzija će biti donji usisnik vazduha. Sa zadnje strane, LED zadnja svjetla će kao i naprijed poprimiti tanju formu sa tradicionalnim uzorkom slova ,,C“. Tu je i set novodizajniranih aluminijumskih naplataka, kao i nove boje koje će tako zaokružiti promjene spolja.


Sa sigurnošću se može reći da je Kodiaq postigao ogroman uspjeh, ostvarivši više od 600,000 prodaja od lansiranja 2016. godine. Kodiaq se smatra prvim istinskim SUV-om brenda, jer je stariji Yeti i pored odličnih terenskih sposobnosti, ipak više bio visoki uspravni hatchback.

Datum objave: 31/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook