Naslovna > Automobili > Chevrolet > Camaro > Chevrolet predstavlja prvi put novog Camara u Evropi

U Frankfurtu

Chevrolet predstavlja prvi put novog Camara u Evropi

Novi Camaro pogni 6.2 litarski V8 motor, koji dolazi u kombinaciji sa šestostepenim ručnim ili automatskim mjenjačem...

Novi Chevroletov Camaro u kabriolet i kupe izvedbi, biće predstavljen na 65. Sajmu automobila u Frankfurtu. Ovaj automobil predstavlja najznačajniji redizajn od onda, kada je predstavljena peta generacija Camara, kao konceptnog autombila 2006. godine.

 

Između ostalog, novi Camaro može da se pohvali poboljšanom aerodinamikom, koja omogućuje nešto učinkovitije hlađenje i stabilnost pri velikim brzinama. Prednji dio automobila ima nešto širu donju i užu gornju rešetku, dok poklopac motora na sebi ima otvor za vazduh, koji pomaže u smanjenju zagrijavanja. Zadnji dio automobila odlikuju potpuno nova vrata prtljažnika, redizajniran difuzor i vodoravni svjetlosni sklopovi.

 

Automobil će da pokreće 6.2 litarski V8 motor, koji dolazi u kombinaciji sa šestotepenim ručnim ili automatskim mjenjačem. Onaj sa automatskim mjenjačem proizvodi 432 KS pri 5900 obrtaaja, a daje obrnit momenat od 569 Nm pri 4600 obrtaja u minuti.

 

Kupe verzija sa ručnim šestostepenim mjenjačem do 100 km/h ubrzava za 5,2 sekunde, dok Camaro u kabriolet verziji ubrzava za 5,4 sekunde. Sportska Recaro sjedišta dolaze kao opcija o kod kupe i kod kabriolet varijante.

 

Novi radijski MyLink sistem je takođe karakterističan za novi Camaro. Omogućeno je povezivanje sa pametnim telefonima, a tu je i priključak za USB, Bluetooth ili aux-in. U standardnu opremu uključena je i kamera za vožnju unazad. Kupci takođe mogu da odaberu i integrisani sistem za navigaciju, koji pokriva cijelu Evropu.

 

Novi Camaro u prodajnim salonima u Evropi naćiće se krajem ove godine. U Njemačkoj, njegova početna cijena će da bude 39.999 eura za kupe i 44.990 eura za kabrilet verziju. 

Datum objave: 31/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook