Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > CLA > CLA 2019. nije isto što i A klasa sedan

Mercedes

CLA 2019. nije isto što i A klasa sedan

Potvrđeni su novi CLA i CLA Shooting Brake kao i mali suv GLB, konkurent BMW-u X1...

Ako Vam se sviđa Mercedes CLS a ne sviđa Vam se njegova veličina ili cijena, obratite pažnju na nasljednika popularnog  CLA. Mercedes vrši završne testove i korekcije na pomenutom modelu i biće jako interesatno vidjeti kako je Mercedes planirao diferencirati CLA i A klasu sedan, predstavljenu u Kini ranije ove godine. Pored novih CLA, CLA Shooting Brake i GLB-a, stižu i restilizovani GLC suv, GLC Coupe kao i treća generacija GLS-a. Ostali modeli koji stižu u 2019. su novi GLE (bivši ML), treća generacija B klase i prvi model iz Mercedesove EQ divizije električnih automobila EQ C.

 


Što se tiče izgleda nove generacije CLA, znamo da će imati naglašeni sportski izgled, zakošenije vjetrobransko staklo, uži prednji kraj, zakrivljeniji krov i manje staklene površine sa vratima bez okvira na prozorima. Kako kažu u fabrici: „Novi izgled predstavlja dodatni razvoj Mercedesove tzv. senzualne linije čistine sa ravnijim i potpunijim oblicima unešenim kako bi zamijenili industrijski tretman površina i snažne strpljive linije kod CLA prve generacije“.
Novi CLA i CLA Shooting brake su peti i šesti model koji počivaju na Mercedesovoj MFA2 platformi, prateći A klasu, A klasu sedan, A klasu produženi sedan i još neotkrivena nova B klasa. Podržava pogon na dva ili četiri točka tj. ostavlja prostor za torziju ili multi-linik sistem zadnjeg vješanja.
Snaga će dolaziti iz palete četvorocilindraša u benzinskoj ili dizel varijanti , uključujući i najžešću verziju opremljenu sa Mercedesovim M260 agregatom, tj. CLA35 4 Matic ili CLA35 Shooting Brake 4 Matic od AMG-a. To nije kraj, najbrutalnija verzija AMG-a će nositi naziv CLA45 i biće opremljena agregatom sa preko 400 KS.

Datum objave: 06/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook