Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > X Klasa > Čudovište sa 6 točkova

Mercedes-Benz

Čudovište sa 6 točkova

Iako se još uvijek nalazi samo na “papiru”, dizajnerska kuća Carlex Design je predstavila sasvim novi izgled Mercdesove X-klase...

Iz ove kompanije su istakli da će napraviti sve panele karoserije od ugljeničnih vlakana, a ovaj nesvakidašnji Mercedes izgleda stvarno “opasno”. Prednjim dijelom vozila dominiraju veliki ventilacioni otvori smješteni na poklopcu motora, kao i prednji branik sa vitlom i kukom, što dodatno doprinosi robusnosti ovog automobila. Tu su takođe i dodatna svjetla iznad ventilatora, kao i treća osovina sa proširenim blatobranima kako bi se omogućio prostor većim točkovima.

 


Tamnoj karoseriji sjajan kontrast daje zaštitna žuta boja, a Pickup Design planira da ugradi i karbon-keramičke kočione diskove i posebno vješanje. Čini se da je Carlexu drastičan dizajn karoserije dovoljan, pa pošto za sad nema zvaničnih informacija o pogonskom agregatu, najvjerovatnije će se zadržati standardni  3,0-litarski V6 turbodizel sa 258 KS i 550 Nm obtnog momenta. Imajući u vidu robusnost i 3 osovine, sasvim je opravdan naziv Exy Monster X Concept, a kada će se i da li će se uopšte naći na putevima, vrijeme će pokazati, ali moramo priznati da je projekat veoma zanimljiv.

Datum objave: 20/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook